3 manieren om passief inkomen te genereren met jouw online cursus

3 manieren om passief inkomen te genereren met jouw online cursus

Steeds meer ondernemers zijn er mee bezig: passief inkomen. Om nou meteen te zeggen dat je er ‘slapend rijk’ van wordt, is misschien wat overdreven, maar als je het goed doet, kun je er een aardig zakcentje mee binnenhalen! In dit blogartikel laten wij je een aantal voordelen zien van het lanceren van een online cursus.

Affiliate marketing als manier om passief inkomen te genereren

StartNuOp maakt gebruik van affiliate marketing onder haar docenten. Het platform is zodanig opgezet dat het voor jou als docent loont om niet alleen je eigen cursus, maar ook die van je mededocenten te promoten. Als docent krijg je unieke affiliate links die direct verwijzen naar bijvoorbeeld de verkooppagina van jouw cursus, maar ook naar die van andere cursussen of naar een andere pagina op de website van StartNuOp.

De affiliate links werken dan als volgt:

  • Jij deelt jouw affiliate link(s) via social media, je website of een nieuwsbrief;
  • Iemand klikt daarop en komt terecht bij StartNuOp;
  • Schaft diegene een of meerdere cursussen aan? Dan verdien jij daar geld aan - ook al koopt diegene niet jouw cursus. Hoe dat precies zit, lees je hieronder.

 

Passief inkomen genereren via StartNuOp

Als jij je cursus lanceert via StartNuOp, zijn er drie verschillende manieren waarop je er geld mee kunt verdienen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

1. Een bezoeker van StartNuOp schaft jouw cursus aan

Ook als de cursus niet via jouw eigen marketingkanalen wordt verkocht, krijg je toch een groot percentage van de verkoop. Dit is bijvoorbeeld het geval als de cursus wordt gevonden via een zoekmachine, of via de kanalen van StartNuOp zelf.

Voorbeeld: stel, jouw cursus kost €97 (ex. btw). Je verdienste is dan 60% daarvan = €63,05.

2. Via jouw affiliate link wordt een cursus aangeschaft.

Wanneer iemand op jouw affiliate link klikt en vervolgens een cursus aanschaft, krijg jij een percentage van de verkoop van die cursus. Gaat het om jouw eigen cursus, dan komt dat percentage bovenop het deel dat je sowieso al krijgt wanneer jouw cursus wordt aangeschaft. 

Voorbeeld: met je eigen cursus à €97 verdien je hierlangs 85% = €82,45.

Maar het kan dus ook een cursus zijn die door een van de andere docenten wordt aangeboden! Op die manier creëren we bij StartNuOp een win-winsituatie: twee docenten profiteren hiervan. 

Aan andermans cursus à €97 verdien je hierlangs 15% = €14,55.

De andere docent verdient dan 60% = €63,05.

3. Via andermans affiliate link wordt jouw cursus aangeschaft.

Datzelfde principe werkt natuurlijk ook andersom: wanneer iemand jouw cursus aanschaft die via andermans affiliate link op het StartNuOp-platform terecht is gekomen, ontvang jij een groot percentage van het aankoopbedrag. Dat percentage is hetzelfde als bij optie 1 (wanneer iemand direct via StartNuOp je cursus aanschaft), met als belangrijk verschil dat de affiliate - degene van wie de link is - van deze aanschaf mee profiteert. Het loont dus om niet alleen zelf je cursus te promoten, maar om ook andere docenten aan te moedigen dat te doen.

Voorbeeld: met je eigen cursus à €97 verdien je hierlangs 60% = €63,05.

De affiliate verdient dan 15% = €14,55.

We spreken hier over percentages, en misschien vraag je je nu af wat er met de rest gebeurt. Er wordt altijd een percentage ingehouden op de verkoopprijs door StartNuOp; zo kunnen wij ervoor zorgen dat jouw cursus beschikbaar is en toegankelijk blijft via ons platform. Maar veruit het grootste deel van de inkomsten is natuurlijk helemaal voor jou: jij bent tenslotte degene die andere ondernemers verder helpt door jouw waardevolle cursus te ontwikkelen!

3 manieren om passief inkomen te genereren met jouw online cursus

 

 

Voor een passief inkomen moet je eerst actief zorgen

Misschien is ‘passief inkomen’ een enigszins misleidende term, want zoals je hiervoor hebt gelezen, is het wel zo handig als je actief aan de slag gaat met het promoten van je cursus. Het goede nieuws is dat StartNuOp bestaat uit een hele actieve community van docenten die elkaar graag op weg helpen en ondersteunen gedurende het gehele proces: van het ontwikkelen van je cursus tot het lanceren ervan en daarna! 

Zodra je eenmaal je eerste verkoop hebt gedaan en je eerste review(s) binnen hebt, gaat het balletje meestal steeds sneller rollen - dat is in elk geval wel onze ervaring. Belangrijk om te onthouden wanneer je jouw cursus lanceert voor passief inkomen is dus:

  • Passief inkomen heeft tijd en geduld nodig;
  • Het is handig als je jouw cursus actief promoot via je eigen kanalen;
  • Bij StartNuOp vind je een behulpzame community van docenten die je graag verder helpen.

 

Lanceer jouw cursus via StartNuOp en start direct met het genereren van passief inkomen

Ja, ergens klopt het natuurlijk ook gewoon wel: als jij jouw cursus eenmaal hebt ontwikkeld en gelanceerd, dan blijft deze beschikbaar voor toekomstige cursisten zolang jij dat wilt - en op die manier heb je weinig omkijken meer naar de cursus zelf. Zo kun jij ondernemers verder helpen en ondertussen heb je meer tijd om andere dingen te doen waar je ook blij van wordt. Een extra voordeel is dat je cursisten kunt doorverwijzen naar je andere aanbod, waardoor ze jou ook voor andere zaken weten te vinden. Het loont dus absoluut om jouw cursus online te zetten.

Wil jij ook passief inkomen genereren door je online cursus te lanceren? Plan dan een kennismakingsgesprek in en ga direct aan de slag!