StartNuOp stelt voor: Marise Hurkmans 

Marise Hurkmans

Hoe schrijf je een goedlopende, prettig leesbare tekst? Marise Hurkmans weet het.


In de StartNuOp Academy vind je een divers aanbod van cursussen voor ondernemers, door ondernemers. In deze blogserie stellen we graag de docenten persoonlijk aan je voor, en vertellen we meer over wat jij van hen kunt leren. Vandaag delen we een kort profiel van Marise, schrijver en vertaler. 

> Dit is Marise Hurkmans:

Een creatieve taalliefhebber met een brede interesse: zo omschrijft Marise zichzelf. Toen ze jonger was, werd ze aangetrokken tot twee verschillende carrièrepaden - wetenschap en taal. Ze volgde tweetalig onderwijs en behaalde daarna een bachelordiploma in Biomedische Wetenschappen en een masterdiploma in Cognitieve Neurowetenschappen. Omdat het schrijven al tijdens haar studie bleef kriebelen, is ze daar na haar afstuderen vol voor gegaan.

Na enkele jaren gewerkt te hebben als technisch schrijver, werd het tijd om verder te kijken. Samen met haar man verhuisde Marise van Breda naar Zwolle en ging ze als een malle op zoek naar passende vacatures. Die bleken er geen te zijn, dus heeft ze op dat moment haar eigen baan gecreëerd. Dat werd IntraTypical! In haar onderneming heeft ze de vrijheid om haar eigen tijd in te delen, kan ze precies doen waar haar hart ligt, en het belangrijkste: kan ze haar klanten helpen om hun boodschap helder over te brengen.

 

> IntraTypical: jouw boodschap helder verwoord

Met haar eigen bedrijf IntraTypical houdt Marise zich bezig met het schrijven, bewerken en vertalen (NL<>EN) van uiteenlopende teksten: van webteksten tot technische handleidingen en van lesmateriaal tot zelfhulpboeken en gedichten. Het liefst helpt ze haar klanten om de boodschap die zij als persoon of bedrijf willen uitdragen op een prettig leesbare manier over te brengen aan hun doelgroep. Ook wil zij haar klanten graag meer zelfvertrouwen geven om met het schrijven aan de slag te gaan en blijven. Daarvoor heeft ze de cursus ‘eerste hulp bij schrijven’ ontwikkeld.

 

> Eerste hulp bij schrijven: een boost in jouw schrijfwerk

In de cursus Eerste hulp bij schrijven neemt Marise je stap voor stap mee in het schrijven van een heldere tekst die jouw doelgroep aanspreekt. Schrijven is immers een vak apart, maar wél een vak dat ook jij kunt leren! Marise heeft haar kennis en ervaring over schrijven gedestilleerd tot een overzichtelijk 7-stappenplan waarmee iedereen uit de voeten kan. 

 

Wil jij ook goedlopende, prettig leesbare teksten schrijven?

Schrijf je dan hieronder in voor de gratis OpStarter Vertel jouw verhaal in woord en beeld met concrete tips, tricks en stappenplannen om meer klanten aan te trekken met jouw verhaal. Daarin zet je onder andere de eerste stap naar heldere teksten.

_________________________________________________________________________________________

>>>> Wetenswaardigheden: dit of dat? <<<<

Wat heb je gekocht van je eerste inkomsten als ondernemer? 
Van mijn eerste inkomsten als ondernemer ben ik samen met mijn man en mijn ouders heerlijk uit eten geweest. 

Koffie of thee? 
Thee. 

Ochtend of avond? 
Avond. 

Fimpje of wandeling? 
Filmpje. 

Backpacken of luxe resorts? 
Luxe resorts. 

Papier of laptop? 
Beide. Schrijven op mijn laptop is lekker efficiënt, maar als ik echt even rustig wil schrijven, gaat er niets boven pen en papier.

Cursus volgen of cursus geven? 
Beide. Ik vind het te gek om meer te leren, maar ook om mijn kennis met anderen te delen en ze daarmee verder op weg te helpen! 

Fictie of non-fictie? 
Fictie. Het liefst lees ik (Engelse) fantasy of historische fictie. 

_________________________________________________________________________________________