StartNuOp stelt voor: Kim de Veer

Kim de Veer

Communicatie is een vak apart, en dat vak verstaat Kim de Veer als geen ander.


In de StartNuOp Academy vind je een divers aanbod van cursussen voor ondernemers, door ondernemers. In deze blogserie stellen we graag de docenten persoonlijk aan je voor, en vertellen we meer over wat jij van hen kunt leren. Vandaag delen we een kort profiel van Kim de Veer, communicatiespecialist.

> Dit is Kim de Veer:
Betuwemeisje in Brabant, italofiel, taalgek en marketingfanaat met een Masterdiploma Journalistiek en Tolken op zak: dat is Kim in het kort. Van jongs af aan droomde ze van een baan bij de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport, maar dat liep anders. Ze werkte enkele jaren in een salesfunctie in de toeristische branche. Daar ontwikkelde ze een commerciële blik en ontdekte ze de kracht van taal en communicatie. Zo kwam Kim in aanraking met het marketing- en communicatievak en was ze direct verkocht.

In 2020 trok Kim de stoute schoenen aan en schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel: CommuniKim was een feit! In haar bedrijf kan Kim al haar creativiteit en passie voor taal kwijt, en helpt ze ondernemers om een marketingplan te maken waar hun potentiële klanten niet omheen kunnen.

> Van idee naar ijzersterke content met CommuniKim
Kim startte haar bedrijf om andere ondernemers te helpen met haar kennis en expertise op het gebied van contentcreatie. Het liefst helpt ze hen om een marketingcommunicatieplan te maken dat precies is afgestemd op hun onderneming en op hun wens, zodat ze hun klanten echt kunnen bereiken. Kim draait haar hand niet om voor een originele marketingactie of een out-of-the-box communicatiemiddel, en wil graag anderen inspireren om ook buiten de gebaande paden te treden op het gebied van content en communicatie.

> CommuniKim’s Content Challenge: een heldere contentstrategie en -kalender
Dat draagt ze dan ook uit in haar cursus bij de StartNuOp Academy: CommuniKim’s Content Challenge. In deze cursus leert Kim jou in 10 stappen hoe je goede marketingcontent schrijft én geeft ze je inspiratie om je contentkalender te vullen, zodat jij gemakkelijk maanden vooruit kunt plannen. 

 

Wil jij ook starten met een contentstrategie?

Schrijf je dan hieronder in voor de gratis OpStarter Vergroot je online zichtbaarheid met concrete tips, tricks en stappenplannen om structureel meer klanten aan te trekken. Kim leert je daarin hoe je vandaag nog start met  jouw contentstrategie.

_________________________________________________________________________________________

>>>> Wetenswaardigheden: dit of dat? <<<<

Wat heb je gekocht van je eerste inkomsten als ondernemer? 
Ik ben net een ekster en ik ben gek op all things shiny. Ik heb een grote collectie LOTT oorbellen en van mijn eerste inkomsten heb ik een mooi sieraad voor mezelf gekocht. 

Koffie of thee? 
Thee! En dan het liefst een Chai Latte. Ik heb een tijd in Italië gewoond en daar vonden ze het maar vreemd, iemand die de dag niet begint met een kop sterke espresso.

Ochtend of avond? 
Ochtend! Ik ben echt een ochtendmens, gelukkig maar met 2 kleine kinderen in huis. ‘s Ochtends krijg ik het meest gedaan. Professioneel en privé. Na een drukke dag ben ik blij als de kinderen ‘s avonds op bed liggen en ik even rustig kan gaan zitten.

Fimpje of wandeling? 
Wandeling! Er gaat niets boven een frisse neus. Even uitwaaien, je hoofd leegmaken of een goed gesprek voeren met een vriendin. Voor een film heb ik vaak geen geduld, of ik val halverwege in slaap.

Backpacken of luxe resorts? 
Luxe resorts. Ik ben wat dat betreft wel een beetje een luxepoes… Comfort vind ik, zeker ook op vakantie, erg belangrijk. Ik kan ook echt genieten van een mooi hotel en een sfeervol ingerichte kamer. Ik heb jarenlang in de reisbranche gewerkt en ik heb de mooiste accommodaties gezien, dus misschien ben ik ook een beetje ‘verpest’.

Papier of laptop? 
Papier. Noem me ouderwets, maar ik lees ook nog het liefst een echt boek, op papier dus.

Cursus volgen of cursus geven? 
Beide! Ik ben nooit uitgeleerd en vind het leuk om een cursus te volgen. Hopelijk ben ik ook een goede docent ;)

Fictie of non-fictie? 
Fictie. Cliché misschien, of teleurstellend voor een intelligent iemand, zoals een ex-vriendje ooit zei, maar ik lees het liefst chicklit. Feelgood boeken die makkelijk weglezen, ik houd ervan.

_________________________________________________________________________________________