Blogs als digitaal vastgoed

Een social media post op Facebook, Instagram of LinkedIn heeft in het begin veel waarde, maar na een tijdje staan ze onderaan de tijdlijn en kijkt niemand er meer naar. Als je een blog plaatst, dan wordt die jaren later nog steeds gevonden. Blogs blijven hun waarde behouden en daarom worden ze ook wel ‘digitaal vastgoed’ genoemd.  

Paula van Strien

Blogs verbeteren je vindbaarheid

Door op de juiste plekken zoekwoorden in je blogs te verwerken, wordt je website beter vindbaar. Verwijs je in je blogs naar landingspagina's? Dan worden die ook weer beter vindbaar. De blogs duwen de landingspagina als het ware ‘omhoog in Google’. 

 

Blogs + Pinterest = goud

Om extra bezoekers naar je website te trekken, kun je Pinterest inzetten om je blogs te promoten. Binnen StartNuOp zie ik dat blogs + Pinterest een gouden combinatie is. 

 

Het sneeuwbaleffect 

Als je wekelijks een blogs plaatst, dan lezen bezoekers van je website vaak niet alleen dat blog, maar klikken ze ook door naar andere blogs. Hoe meer tijd je investeert in het maken van blogs, hoe meer je terugkrijgt voor die tijd die je er in gestoken hebt.

 

Actualiseer je blogs

Een ander voordeel van blogs is dat je ze steeds kunt actualiseren. Dus als je gespecialiseerd bent in een vakgebied waarin er steeds nieuwe updates komen, dan pas je jouw blogs gewoon steeds aan. Zo blijven ze relevant.

Blog cursus

 

3 manieren om blogs in te zetten in jouw bedrijf

  1. Plaats onderaan je blog een inschrijfformulier voor een gratis voorproefje van je dienst die te maken heeft met het thema van dat blog. Dat maakt het laagdrempelig voor de lezer om de volgende stap te zetten.
  2. Zie je blogs als een handige content bank. Deel blogs met 5 tips bijvoorbeeld op in 5 losse social media posts. Zo ben je ook zichtbaar op de ‘korte termijn’ kanalen, zonder daar al te veel extra tijd aan kwijt te zijn. 
  3. Voeg relevante affiliate linkjes toe aan je blogs. Als de lezer via jouw link een aankoop doet, dan krijg jij bijvoorbeeld een percentage. Zo zet je jouw blogs in als een extra bron van passief inkomen.

 

Ook bouwen aan jouw digitale vastgoed?

Marise Hurkmans van IntraTypical schrijft blogs, onder andere voor StartNuOp. Ze heeft een hele uitgebreide cursus gemaakt, met de titel Blog, Beter, Best, waarin ze je stap voor stap aan de hand neemt bij het schrijven van een blog. Ze legt uit wat voor soort blogs er zijn, hoe je zorgt voor een goede opbouw, hoe je er de juiste zoektermen in verwerkt en nog veel meer.