Maak pins die jaren later nog klanten opleveren

Pinterest cursus StartNuOp

De levensduur van je content is op veel social media kanalen heel kort. Een story op Instagram is na 24 uur weg, een post op LinkedIn staat na een paar dagen weer onderaan de tijdlijn

Pins die je op Pinterest plaatst worden maanden of jaren later nog steeds door anderen gevonden. Misschien plaats je nu een pin waardoor mensen jaren later nog op jouw website terecht komen. Je bent aan het investeren in je lange termijn online zichtbaarheid. 

Link direct naar jouw website

Op Pinterest voeg je per pin een linkje toe, waardoor de bezoeker direct op de juiste pagina terecht komt. Dus ze hoeven niet 3x te klikken of the scrollen om te vinden wat ze zoeken.

 

Mega bereik

Het is, met de juiste strategie, veel makkelijker dan op andere platforms om een hoog bereik te krijgen. Momenteel zien ongeveer 350.000 mensen de pins en borden van StartNuOp voorbij komen. 

Pinterest cursus StartNuOp

 

Meer bezoekers op jouw website

Als ik kijk in Google Analytics, dan zie ik dat ruim 86% van de clicks vanuit alle social media op dit moment vanuit Pinterest komen. Pinterest is dus het hoofdkanaal van StartNuOp.

Pinterest marketing voorbeeld: website bezoekers van StartNuOp

 

Lees ook: zo kun je je online cursus promoten op Pinterest

Haal jij nog geen klanten uit Pinterest?

Angie Makljenovic van She Can Blog beheert het StartNuOp Pinterest account, waardoor we deze resultaten hebben behaald. Ze heeft een enorm uitgebreide cursus gemaakt, met de titel She can Pin, waarin ze al haar kennis deelt en je helemaal aan de hand neemt. Van het opzetten van je account tot het maken van pins waarmee je consistent bezoekers naar je website trekt.