Heb jij al een Business Buddy? Dit is waarom je dat zou moeten willen

Business Buddy StartNuOp

Zelfstandig ondernemer zijn is mooi: je bent vrij om je eigen tijd in te delen, vrij om alleen de opdrachten aan te nemen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, en vrij om te werken op de manier die jij het prettigst vindt. Je wilt het liefst alles zelf doen, zelf uitzoeken, en zelf de touwtjes in handen houden - maar af en toe zou het best fijn zijn als je iemand hebt om mee te sparren of om hulp te vragen als je ergens tegenaan loopt. 

Op zo’n moment biedt een Business Buddy uitkomst. Een Business Buddy is iemand die net als jij ondernemer is, maar in een ander vakgebied zit of al wat meer ervaring heeft met het ondernemerschap. Het is ontzettend waardevol om regelmatig contact te hebben met andere ondernemers: door kennis uit te wisselen en elkaar te helpen, til je jouw onderneming naar een hoger niveau. De docenten van StartNuOp vormen samen een netwerk van Business Buddies; in dit blog delen zij hun ervaringen.

Community van Business Buddies bij StartNuOp

Bij StartNuOp vormen alle docenten samen een community van bevlogen en behulpzame ondernemers. Wanneer jij jouw cursus lanceert via het platform van StartNuOp, zal ook jij onderdeel gaan uitmaken van deze groep en word je regelmatig uitgenodigd voor brainstorm-, feedback- of Mastermindsessies. Tijdens deze sessies is er volop gelegenheid om jouw ideeën, problemen of hulpvragen op tafel te leggen en om je bijdrage te leveren aan hulpvragen van de andere docenten.

Wat het idee daarachter is? Paula van Strien, oprichter van StartNuOp, legt het uit in dit blogartikel. In het kort komt het erop neer dat de docenten meedenken over de opbouw van het platform, en elkaar helpen met van alles op het gebied van ondernemen - dus ook buiten het ontwikkelen van hun cursussen. Hoe de StartNuOp-community van Business Buddies in de praktijk werkt, vertellen onze docenten je graag.

 

Ervaringen van onze docenten met de Business Buddies

 

Maaike de Vogel, brand & business mentor

"Wat ik vooral heel fijn vind, zijn de verschillende contacten, gewoon als gelijkgestemden, waardoor je elkaar beter begrijpt. En ook verschillende invalshoeken van onderwerpen worden hierdoor belicht, waardoor je elkaar kan laten groeien in kennis en de toepassing daarvan."

 

Kim Soemers, online business manager

Business Buddy StartNuOp

"Masterminds zijn een steuntje in de rug en als je dingen met elkaar kunt bespreken, dat is gewoon heel lekker."

 

Sabine Oerlemans, hypnotherapeut & coach

"De Mastermindgroep vind ik heel erg fijn, omdat elke ondernemer vanuit een andere kant naar jou en je business kijkt. Dat houdt je scherp en je leert er ontzettend veel van!"

 

Debby Rabbers, budgetcoach

Business Buddy StartNuOp

"Het platform biedt mij een kans om een cursus neer te zetten met hele toffe begeleiding. Je zit met meerdere docenten in een soort team, waardoor je altijd kan sparren en feedback aan elkaar kan geven. Daarnaast is de begeleiding van Paula top, ze denkt mee, ze motiveert je, ze wil je altijd helpen en heeft een tof cursusplatform neergezet. Het platform biedt niet alleen een website, maar wanneer jij een cursus koopt, krijg je ook nog eens toegang tot een app waar je je cursus heel fijn kunt doorlopen."

 

Marise Hurkmans, tekstschrijver 

"Soms loop je zelf vast in een bepaalde situatie - dat kan met je cursus te maken hebben, maar ook met de rest van je bedrijf. Dan is het ontzettend fijn om erover te kunnen praten en brainstormen met andere ondernemers. Zij herkennen vaak die situatie omdat ze net als jij zelfstandig ondernemer zijn, en doordat iedereen er vanuit zijn of haar eigen perspectief naar kijkt, komen ze vaak met ideeën of oplossingen waar je zelf niet op zou zijn gekomen. Het is fijn om te weten dat je er ook als ‘zelfstandige’ niet alleen voor staat!"

 

Lanceer jij jouw cursus bij StartNuOp? Dan ben je direct een heleboel Business Buddies rijker!

Je ziet het: naast het feit dat je geen omkijken hebt naar de technische aspecten van jouw online cursus, levert het jou nog veel meer op om je cursus te lanceren bij StartNuOp. Wanneer jij een cursus aanbiedt via StartNuOp, heb je direct toegang tot een gevarieerd netwerk van docenten uit allerlei werkvelden - van tekstschrijvers en grafisch ontwerpers tot brand mentors en leefstijlcoaches - die je tijdens de Mastermindsessies beter leert kennen. Zo geef je niet alleen jouw cursisten, maar ook jezelf en je eigen onderneming een vliegende start of een stevige boost.

Wil jij ook onderdeel gaan uitmaken van onze inspirerende en behulpzame groep docenten? Lanceer dan nu jouw cursus bij StartNuOp en je wordt direct toegevoegd!