StartNuOp stelt voor: Paula van Strien

Paula van Strien

Hoe krijg je zelfstandig ondernemers bij elkaar in een community waarin iedereen van elkaar kan leren? Paula van Strien stelde zichzelf deze vraag, en kwam met de oplossing.


In de StartNuOp Academy vind je een divers aanbod van cursussen voor ondernemers, door ondernemers. In deze blogserie stellen we graag alle betrokkenen persoonlijk aan je voor, en vertellen we meer over wat jij op dit platform kunt leren. Vandaag delen we een kort profiel van Paula, software-ontwikkelaar en oprichter van de StartNuOp Academy. 

> Dit is Paula van Strien:
Paula is een ondernemende persoonlijkheid met een ‘milde studieverslaving’. Dat laatste uitte zich in het volgen van maar liefst vier masteropleidingen op het gebied van kunstgeschiedenis, filosofie, cultuur en bedrijfskunde. Ondertussen behaalde ze een universitaire onderwijsbevoegdheid en gaf ze enkele jaren les in verschillende vakken aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna ging ze aan de slag als software-ontwikkelaar, waarbij ze zes verschillende certificaten verzamelde voor het werken met Salesforce, een CRM-platform voor bedrijven.  

Eind 2019 besloot Paula dat ze meer controle wilde krijgen over haar leven. Ze wilde zelf bepalen welke projecten ze aannam en met wie ze wilde samenwerken. In eerste instantie is ze toen gestart als freelance software-ontwikkelaar, wat goed aansloot op haar eerdere werk in loondienst. Zo ontstond Cybermente, wat je vrij kunt vertalen als ‘digitale intelligentie’ of ‘slimme webapplicaties’ (cyber = digitaal; mente = (menselijke) geest). Uit gesprekken die Paula als freelancer had met andere ondernemers, merkte zij dat er behoefte was aan een platform om cursussen aan te bieden - dat was de geboorte van de StartNuOp Academy!  

> Cybermente: automatisering op maat 
Met haar bedrijf Cybermente bouwt Paula applicaties op het platform Salesforce. Hierin worden veel functies gestandaardiseerd aangeboden. Die automatisering is natuurlijk handig, maar omdat ieder bedrijf anders is, levert Paula maatwerk zodat de applicatie naadloos aansluit bij de wensen van haar klant. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie om bepaalde gegevens van medewerkers of klanten te verzamelen en verwerken.

> StartNuOp Academy: een boost voor jouw onderneming 
Veel ondernemers willen maar al te graag hun kennis met anderen delen, waarbij het hen niet aan ideeën ontbreekt - maar vaak zien ze op tegen alle technologie, administratie en kosten die daarbij komen kijken. Dit feit, in combinatie met Paula’s eigen drang om te blijven leren, zorgde ervoor dat de StartNuOp Academy werkelijkheid werd. Paula’s ultieme doel met de StartNuOp Academy is om een community te creëren van ondernemers die hun unieke combinatie van kennis, ervaringen en persoonlijkheid inzetten om elkaar te inspireren en verder te helpen. 

Wil jij weten wat deze academy voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan voor de gratis Business Booster met daarin diverse minicursussen, of schrijf je direct in voor één van de uitgebreide cursussen van onze docenten.

_________________________________________________________________________________________

>>>> Wetenswaardigheden: dit of dat? <<<<

Wat heb je gekocht van je eerste inkomsten als ondernemer? 
Een 1:1 coachingstraject en een upgrade naar een eersteklas treinabonnement. 

Koffie of thee? 
Thee. 

Ochtend of avond? 
Ochtend. 

Fimpje of wandeling? 
Filmpje. 

Backpacken of luxe resorts? 
Backpacken. 

Papier of laptop? 
Laptop.

Cursus volgen of cursus geven? 
Cursus volgen. 

Fictie of non-fictie? 
Non-fictie. 

_________________________________________________________________________________________