StartNuOp stelt voor: Marieke Abbink

Marieke Abbink

Informatie delen op een visueel aantrekkelijke manier? Marieke Abbink snapt ‘M!


In de StartNuOp Academy vind je een divers aanbod van cursussen voor ondernemers, door ondernemers. In deze blogserie stellen we graag de docenten persoonlijk aan je voor, en vertellen we meer over wat jij van hen kunt leren. Vandaag is het de beurt aan Marieke Abbink, grafisch ontwerper.

> Marieke Abbink:
Een enthousiaste creatieveling met een passie om moeilijke verhalen om te zetten in iets dat makkelijk te begrijpen is voor de doelgroep: dat is hoe Marieke zichzelf ziet als ondernemer en als persoon. Na haar studie Kunst & Techniek aan de Saxion Hogeschool had ze nog niet zo heel veel zin in een 9-tot-5-baan bij een vaste baas. Daarom heeft ze na haar afstuderen wat kortere banen gehad waarbij je veelal zelf haar tijd kon indelen. Ze merkte dat dit goed bij haar paste.

Het ondernemersballetje begon voor Marieke, eigenlijk bij toeval, te rollen tijdens een samenwerkingsopdracht met een voormalig collega. Voor de financiële afwikkeling voor deze opdracht, waarbij zij illustraties verzorgde voor een animatie, was het handig om een KvK-nummer te hebben. Dat zette haar aan het denken: helemaal zelf besluiten hoe en wat. Geen baas die je vertelt wat je MOET en GAAT doen. Dat klonk wel aantrekkelijk… Zo ontstond in 2019 Ik snap’M!

> Ik snap‘M! Infographics
Visuele informatie komt bij de meeste mensen sneller en vollediger binnen dan tekst. Een van de handigste manieren om visuele informatie aan te bieden aan je klanten, is door middel van een infographic. Hierin heeft Marieke zich dan ook gespecialiseerd. Als echte wereldverbeteraar ontwikkelt ze voor duurzame en bewuste organisaties infographics om hun verhaal kracht bij te zetten op online en offline kanalen. Ze verwerkt de informatie op een zodanige manier dat de doelgroep van iedere klant zegt: Ik snap‘M!

> De kracht van infographics: een boost voor je sociale media
In het overvolle landschap van social media wil jij als ondernemer natuurlijk opvallen. Goede visuele content is daarbij onmisbaar, en daar kan Marieke je alles over vertellen. In haar cursus Infographics voor op je socials leert Marieke jou van A tot Z hoe je infographics maakt - in gratis of betaalde grafische programma’s - en hoe je deze vervolgens goed in kunt zetten op al je socialmediakanalen.

  

Wil jij ook aan de slag met infographics?

Schrijf je dan hieronder in voor de gratis OpStarter Vertel jouw verhaal in woord en beeld met concrete tips, tricks en stappenplannen om meer klanten aan te trekken met jouw verhaal. Daarin leer je onder andere hoe jij Infographics slim inzet in jouw bedrijf.

_________________________________________________________________________________________

>>>> Wetenswaardigheden: dit of dat? <<<<

Wat heb je gekocht van je eerste inkomsten als ondernemer? 
Waarschijnlijk mijn huur betaald, hahaha! Ik heb niet echt één investering gedaan van mijn eerste inkomen. Plus dat ik in het eerste jaar nog moeilijk vond om te investeren in dingen. In mijn tweede jaar, daarentegen, heb ik in heel veel dingen geïnvesteerd: coaching, marketingtraject, video business school, fotografie. Binnenkort ga ik nog meer hulp inschakelen om ook advertenties in te zetten.

Koffie of thee? 
Thee. 

Ochtend of avond? 
Werken in de ochtend, relaxen en creatief zijn in de avond.

Fimpje of wandeling? 
Allebei leuk! Ik maak elke dag een wandeling. Maar kijk ook geregeld een goede film of serie.

Backpacken of luxe resorts? 
Backpacken! Ben nog nooit in een luxe resort geweest, is ook niet spannend genoeg voor mij!

Papier of laptop? 
Allebei! Tijdens meetings schrijf ik hele bladzijden vol. Maar het ‘echte uitwerken’ gebeurt op mijn laptop.

Cursus volgen of cursus geven? 
Cursus ontwikkelen en dan geven. 😊 En zelf ook cursussen volgen natuurlijk!

Fictie of non-fictie? 
Allebei.

_________________________________________________________________________________________