Een online training lanceren: waar begin je als je te veel ideeën hebt?

workshop online training

 

Door: Maaike Reynaert

‘Ik heb veel te veel ideeën maar er komt niks van de grond’ hoor ik veel mensen zeggen en ook zeker mezelf. Gelukkig mochten al deze ideeën er ook even zijn tijdens deze eerste bijeenkomst van de workshop ‘Bepaal het onderwerp van jouw online training’. 

Eerlijk gezegd laat ik graag ideeën de vrije loop en ik houd van mijn rijkdom aan fantasie en mogelijkheden. Ik voel daarom altijd een lichte waakzaamheid wanneer ik een keuze moet maken en de diepte in zal gaan. Nadat alle ideeën over mogelijke onderwerpen een plekje kregen op een vel papier (of eigenlijk 2 vellen) overviel me ook een stukje excitement. Ik had de optie om zélf een online training te maken nooit eerder serieus genomen en zelfs toen deze online workshop van start ging was ik niet van plan ook daadwerkelijk een online training te creëren. 

 

>> Proces van het maken van een online training 

Als projectmedewerker van StartNuOp wist ik inmiddels hoe waardevol een online training kan zijn zowel voor de docent als voor de cursist. De begeleiding tijdens dit begin van het proces door Paula was ondersteunend. Ze heeft inmiddels veel ondernemers meegemaakt die een overload aan ideeën hebben met uitstelgedrag als gevolg. Dat maakte het voor mij ook comfortabel om deel te nemen aan de workshop, met de creatieve flow mee te gaan en het proces ook af en toe als een spel te zien. De workshop heeft mij geholpen om over de drempel te stappen en een concreet plan te maken voor mijn eigen online training!

 Lees ook: de voordelen van het lanceren van jouw cursus via StartNuOp!

>> Vind je kracht als ondernemer tijdens het kiezen van jouw onderwerp

Na deze workshop kreeg ik als startend ondernemer, naast een helder inzicht in al mijn ideeën die ik als ondernemer heb, ook een indruk over wat ik als ondernemer kan bieden. Zelfs als je nog twijfelt of je jouw online training daadwerkelijk wil gaan maken heb je er ontzettend veel aan een onderwerp te kiezen gegrond op al jouw expertise en inspiratie en persoonlijkheid. Gegarandeerd dat je er tóch zin in krijgt een online training te gaan maken!

 

>> Ook jouw eigen online training?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een geschikt onderwerp voor jouw online training? Volg dan de workshop 'Bepaal het onderwerp van jouw online training'. Daarin gaan 1,5 uur lang via Zoom brainstormen en filteren.

Na het volgen van deze workshop:
- Heb je een onderwerp gekozen waar je zelf enthousiast van wordt én waarop mensen zitten te wachten 
- Heb je helder welk resultaat de cursist na het volgen van de training heeft behaald
- Heb je de titel van jouw online training helder