Ontdek je unieke birth chart - Leer hoe je deze gemakkelijk kunt berekenen

horoscoop illustratie

Wil je meer te weten komen over jezelf en de invloed van de sterren op jouw persoonlijkheid? Dan is het berekenen van je birth chart een goede eerste stap. Een birth chart, ook wel geboortehoroscoop genoemd, is een astrologische kaart die is gebaseerd op de exacte tijd, datum en plaats van je geboorte. 

Het geeft inzicht in de positie van de planeten, de maan en de zon op het moment van je geboorte en wat dit zegt over jouw karakter en levenspad.

Het berekenen van je geboortekaart kan een complex proces lijken, maar er zijn verschillende tools die je hierbij kunnen helpen, zoals de cursus Eerste Hulp bij Astrologie van StartNuOp. Met deze cursus leer je stapsgewijs hoe je zelf je geboortekaart kunt berekenen.

In dit artikel ga je alvast aan de slag met de basis van het berekenen van je birth chart.

Wat is een Geboortehoroscoop?

Een geboortehoroscoop, ook wel bekend als een geboortechart, is een astrologische kaart die de posities van de planeten, de zon, de maan en andere hemellichamen weergeeft op het moment dat je geboren bent. 

Het is een uniek diagram dat de basis vormt van astrologie en wordt gebruikt om je persoonlijkheid, je lot en je levensloop te interpreteren.

Welke informatie kun je uit je birth chart halen?

Een geboortehoroscoop kan veel informatie onthullen over je persoonlijkheid en karaktertrekken. Het kan ook informatie geven over je talenten, uitdagingen, relaties, carrière en levensdoelen. Het kan je helpen begrijpen waarom je bepaalde ervaringen hebt gehad en waarom je bepaalde beslissingen hebt genomen in je leven.

Astrologie wordt vaak geassocieerd met horoscopen die in kranten en tijdschriften worden gepubliceerd. Deze horoscopen zijn echter gebaseerd op je zonneteken en geven slechts een algemene beschrijving van je persoonlijkheid. 

Een geboortehoroscoop is veel gedetailleerder en persoonlijker omdat het rekening houdt met de posities van alle planeten en hemellichamen op het moment van je geboorte.

Hoe je Geboortehoroscoop je leven beïnvloedt

Je geboortehoroscoop is een momentopname van het moment dat jij werd geboren. De ligging van de planeten op dat moment bepaalt wie jij bent en hoe jij reflecteert op de wereld. Hieronder vind je een overzicht van hoe je geboortehoroscoop verschillende aspecten van je leven beïnvloedt.

Persoonlijkheid en Relaties

Je geboortehoroscoop kan veel vertellen over je persoonlijkheid en relaties met anderen. Het kan je helpen begrijpen waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en waarom je bepaalde persoonlijkheidskenmerken hebt. Het kan ook helpen om inzicht te krijgen in de relaties die je hebt met anderen en waarom sommige relaties beter werken dan andere.

Werk en Gezondheid

Je geboortehoroscoop kan ook van invloed zijn op je werk en gezondheid. Het kan je helpen begrijpen welke carrières bij je passen en welke banen je het meest succesvol zullen maken. Het kan ook helpen om inzicht te krijgen in je gezondheid en welke gezondheidsproblemen je mogelijk in de toekomst kunt verwachten.

Spiritualiteit en Transformatie

Je geboortehoroscoop kan ook helpen om inzicht te krijgen in je spirituele pad en hoe je kunt groeien en transformeren. Het kan je helpen begrijpen welke levenslessen je moet leren en welke uitdagingen je moet overwinnen om je volledige potentieel te bereiken.

Kortom, je geboortehoroscoop kan veel vertellen over wie je bent en hoe je je leven kunt leiden. Het is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen.

Hoe wordt je geboortehoroscoop berekend?

Je geboortehoroscoop wordt berekend op basis van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. De geboortedatum en -tijd zijn belangrijk omdat de planeten zich voortdurend bewegen en elke seconde een andere positie innemen. 

De geboorteplaats is belangrijk omdat de positie van de planeten en andere hemellichamen varieert afhankelijk van de breedtegraad en lengtegraad van de geboorteplaats.

Wat zijn de belangrijkste elementen van een geboortehoroscoop?

Een geboortehoroscoop is een astrologisch diagram dat de positie van de zon, maan en planeten op het moment van je geboorte weergeeft. Het kan je inzicht geven in je persoonlijkheid, talenten, uitdagingen en levenspad. Hieronder staan de belangrijkste elementen van een geboortehoroscoop:

Planeten

Er zijn tien planeten die in een geboortehoroscoop worden weergegeven. Dit zijn de zon, maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Elke planeet heeft een unieke betekenis en heeft invloed op je persoonlijkheid en levenspad.

Sterrenbeelden

Er zijn twaalf sterrenbeelden die in een geboortehoroscoop worden weergegeven. Dit zijn Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Elk sterrenbeeld heeft bepaalde eigenschappen en kenmerken die van invloed zijn op je persoonlijkheid.

Huizen

Er zijn twaalf huizen die in een geboortehoroscoop worden weergegeven. Elk huis vertegenwoordigt een specifiek gebied van het leven, zoals huis en gezin, carrière, liefde en relaties, creativiteit en spiritualiteit.

Aspecten

Aspecten zijn de hoeken die de planeten onderling maken in een geboortehoroscoop. Er zijn vijf belangrijke aspecten die van invloed zijn op je persoonlijkheid en levenspad: conjunctie, sextiel, vierkant, driehoek en oppositie.

Ascendant en Midhemel

De Ascendant is het teken dat opkomt aan de oostelijke horizon op het moment van je geboorte. Het vertegenwoordigt je uiterlijke persoonlijkheid en hoe anderen je zien. De Midhemel is het teken dat op het hoogste punt staat op het moment van je geboorte en vertegenwoordigt je carrière en levensdoelen.

Door deze elementen te begrijpen en te analyseren, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je levenspad. Het berekenen van je geboortehoroscoop kan een waardevolle tool zijn om jezelf beter te leren kennen.

Lees ook: zo bereken je jouw ascendant

Volg de cursus Eerste Hulp bij Astrologie bij StartNuOp

Wil jij jouw astrologische kennis vergroten en je birth chart beter leren berekenen en interpreteren? Doe dan de cursus Eerste Hulp bij Astrologie bij StartNuOp! Leer hoe je hypnose en astrologie praktisch kunt toepassen in je leven. 

Gegeven door Sabine Oerlemans, die zelf blokkades heeft overwonnen met behulp van hypnose en astrologie. Krijg diepgaand inzicht in jezelf en leer omgaan met levensuitdagingen. 

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Eerste Hulp bij Astrologie en ontdek de kracht van hypnose en astrologie!

 

 

Conclusie

Je hebt nu geleerd hoe je je birth chart kunt berekenen en wat deze kaart allemaal kan vertellen over je persoonlijkheid en levenspad. Door de positie van de planeten op het moment van jouw geboorte te berekenen en te interpreteren, kun je meer inzicht krijgen in je sterke en zwakke punten, je relaties, carrière en levensdoelen.

Als je meer wilt weten over astrologie en hoe je je birth chart precies berekent, volg dan de cursus Eerste Hulp bij Astrologie in de online leeromgeving van StartNuOp!