StartNuOp stelt voor: Aphque Russell

Aphque Russell

Klanten aantrekken met een strak grafisch ontwerp: Aphque Russell draait er haar hand niet voor om.


In de StartNuOp Academy vind je een divers aanbod van cursussen voor ondernemers, door ondernemers. In deze blogserie stellen we graag de docenten persoonlijk aan je voor, en vertellen we meer over wat jij van hen kunt leren. Vandaag delen we een kort profiel van Aphque Russell, stijlcoach en redactioneel ontwerper.

> Dit is Aphque Russell:
Een allround, hardwerkende en goedgehumeurde content creator: dat is hoe Aphque zichzelf beschrijft. Na een opleiding Redactie en Mediaproductie te hebben afgerond, ging Aphque aan de slag met het maken van visuele content voor bedrijven als Philips, ING en Unicef. Haar ervaring op dat gebied zet ze onder andere in als docent Photoshop, Illustrator en InDesign.

Aphque laat haar natuurlijke gevoel voor detail naar voren komen in twee ondernemingen die op het eerste gezicht ver uit elkaar lijken te liggen: als stijlcoach en als content creator. Op deze manier helpt ze vrouwelijke ondernemers met het visuele concept van hun bedrijf, en daarbij hoort ook de styling van de ondernemer zelf - eigenlijk een hele mooie en logische combinatie dus.

> Content Assistent
Voor Aphque is het belangrijk dat het plaatje klopt. Als Content Assistent helpt ze vrouwelijke ondernemers om zichzelf te laten zien in hun online uitingen. Kleur, stijl, vormgeving... Als jij wilt opvallen als ondernemer, is het belangrijk dat je content de aandacht trekt. Aphque weet als geen ander aan welke kernwaarden een goed ontwerp moet voldoen, en dat draagt ze dan ook uit in haar cursus. Naast de fijne kneepjes van diverse ontwerpprogramma’s, leer je in de cursus waar een goed ontwerp aan voldoet.

> Photoshop, Illustrator en InDesign: een boost voor jouw visuele content
De basis van een goed ontwerp ligt bij het juiste programma, maar als je net begint met het maken van visuele content, kan het best lastig zijn om het juiste programma te kiezen - en om het onder de knie te krijgen. Daar komt Aphque om de hoek kijken! Door haar jarenlange ervaring met zowel Photoshop als Illustrator en InDesign heeft ze alle kennis in huis om jou ermee op weg te helpen.

 

Wil jij ook aan de slag met visuele content?

Schrijf je dan hieronder in voor de gratis OpStarter Vertel jouw verhaal in woord en beeld met concrete tips, tricks en stappenplannen om meer klanten aan te trekken met jouw verhaal. Daarin leer je onder andere hoe jij visuele content slim inzet in jouw bedrijf.

_________________________________________________________________________________________

>>>> Wetenswaardigheden: dit of dat? <<<<

Wat heb je gekocht van je eerste inkomsten als ondernemer? 
Een knalrode SMEG koelkast.

Koffie of thee? 
Thee. 

Ochtend of avond? 
Avond. 

Fimpje of wandeling? 
Filmpje. 

Backpacken of luxe resorts? 
Ergens daartussenin.

Papier of laptop? 
Papier voor aantekeningen en schetsen.

Cursus volgen of cursus geven? 
Ik vind het allebei heel leuk, want ik leer graag bij. Momenteel geniet ik ook heel erg van het lesgeven, zowel online als face-to-face.

Fictie of non-fictie? 
Fictie - geen fantasy. Voor zowel boeken als series en films.

_________________________________________________________________________________________