3 manieren om jezelf beter te leren kennen

 

Jezelf beter kennen opent veel deuren in je persoonlijke groei en in je ondernemerschap. Je onderneming is immers sterk verbonden met jou als persoon. Vanuit jouw passie is je onderneming geboren en met jouw aandacht en zorg kan deze ook groeien en zich verder ontwikkelen. De volgende manieren zijn enkele van velen om jezelf beter te leren kennen en delen van jezelf te erkennen.

 

1 Astrologie 

Heb je altijd al willen weten wat er voor jou in de sterren geschreven staat? Maar heb je geen idee hoe het toe te passen in je dagelijkse leven? Als je nieuwsgierig bent naar astrologie, kan je met wat basiskennis dit inzetten om meer te leren over jezelf, en daardoor wat support te krijgen in je positie in jouw situatie. Informatie over jouw ‘birth chart’ kan veel inzicht geven in het pad dat je bewandelt of in wil slaan. Een birth chart wordt geconstrueerd aan de hand van jouw geboortetijd en -plaats. Het is dus goed om die zo nauwkeurig mogelijk bij de hand te hebben. Uiteraard heb je een eigen wil en bepaal je zelf welke koers je zet. Astrologie openbaart soms karaktereigenschappen van onszelf waardoor we onszelf beter leren kennen. Laat je inspireren door de sterren en ontdek meer over jezelf met jouw birth chart

2 HSP 

Ooit gehoord van hoogsensitiviteit? Misschien herken je jouw hooggevoeligheid en zit het je vaak in de weg. Maar wist je dat je deze eigenschap ook in jouw voordeel kan inzetten? Als jij als HSP (hoog sensitief persoon) nu vooral bepaalde situaties uit de weg gaat, of nog niet hebt geaccepteerd dat dit bij jou hoort, zal je veel hebben aan tips hoe om te gaan met deze unieke eigenschap. Want tools zijn er zeker! Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om er achter te komen waar jij gelukkig van wordt. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals een kop thee drinken terwijl je telefoon uit staat, een blokje om maken, jezelf trakteren op iets lekkers of een nieuw boek. En het kan nog kleiner, bijvoorbeeld 5 minuten mediteren of een warme douche nemen. De volgende stap is vaak het moeilijkste, namelijk momentjes inplannen voor jezelf, zodat je routine ontwikkelt om elke dag even stil te staan bij hoe jij je voelt, en tijd te maken voor jezelf. Een training waar je in alle aspecten van je leven veel aan zult hebben. Als je hooggevoelig bent is het mogelijk om je patronen te leren herkennen, signalen op te vangen en te leven mét je hoogsensitiviteit.

 

3 Migratieachtergrond 

Leer van je voorouders en omarm de reis die daar bij hoort. Veel mensen met een migratieachtergrond of ouders met een migratieachtergrond worstelen met loyaliteit naar familie en die naar zichzelf. Migranten proberen te overleven in een nieuw land in een nieuw systeem en andere politieke situatie. Ze leren de andere verhoudingen kennen tussen man en vrouw bijvoorbeeld. Een andere cultuur en migratieachtergrond lijkt dan eerder een obstakel, want je gelooft te moeten kiezen tussen familie of jezelf. Velen ervaren het gebrek aan rolmodellen, hebben faalangst of voelen zich in een spagaat liggen tussen twee werelden. Ook via je migratieachtergrond en voorouders leer je jezelf goed kennen wanneer je je daarvoor openstelt. Het is een grote uitdaging om vanuit deze achtergrond waarin vanuit ‘wij’ wordt gedacht, naar jezelf te komen en stil te staan bij wat jij als individu nodig hebt. Misschien kan je jouw verschillende culturele achtergronden omarmen en er trots op zijn terwijl je ook weet te kiezen voor jezelf als ondernemer. 

 

> Wanneer je herkent en erkent dat je bijvoorbeeld hoogsensitief bent of je migratieachtergrond een rol speelt bij keuzes die je maakt, kan je wat als obstakels voelden, omzetten naar kwaliteiten. Ga er mee aan de slag, test ermee en leer jezelf kennen om die zelf vervolgens te kunnen ontplooien!

 

Wil jij jezelf ook beter leren kennen?

Schrijf je dan hieronder in voor de gratis OpStarter Ontdek en ontplooi je persoonlijke kwaliteiten met concrete tips, tricks en stappenplannen om meer inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten en valuilen, zodat je meer uit het leven haalt.